Maklumat Syarikat: Laman web ini (www.bigmarkets.com) dikendalikan oleh Тоmоrrоw Technologies Ltd, sebuah Syarikat yang berdaftar di Saint Lucia, yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Antarabangsa Mwali dengan nombor lesen T2023167. Тоmоrrоw Technologies Ltd didaftarkan di Tingkat bawah, Bangunan Sotheby, Rodney Village, Rodney Bay, Gros-Islet, Saint Lucia.

Тоmоrrоw Technologies Ltd memiliki dan mengendalikan jenama "Bigmarkets".

Amaran risiko: Kontrak untuk perbezaan ('CFD') adalah produk kewangan yang kompleks, bersifat spekulatif, dagangan yang melibatkan risiko kerugian modal yang signifikan. Dagangan CFD, yang merupakan produk marginal, boleh mengakibatkan kerugian kesemua baki anda. Ingatlah bahawa leveraj dalam CFD boleh menjadi kelebihan anda dan juga sebaliknya. Pedagang CFD tidak memiliki, atau mempunyai hak kepada aset sandaran. Dagangan CFD tidak sesuai untuk semua pelabur. Prestasi masa lalu bukan penunjuk yang boleh dipercayai terhadap hasil masa depan. Ramalan masa depan bukan penunjuk prestasi masa depan yang boleh dipercayai. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang, anda harus mempertimbangkan dengan berhati-hati objektif pelaburan, tahap pengalaman dan toleransi risiko anda. Anda tidak harus mendeposit lebih daripada yang anda bersedia untuk kerugian. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko berkaitan dengan produk yang dijangkakan dan dapatkan nasihat bebas, jika perlu.. Sila baca dokumen Pernyataan Risiko kami.

Sekatan Serantau: Тоmоrrоw Technologies Ltd tidak menawarkan perkhidmatan di Kawasan Ekonomi Eropah dan juga di bidang kuasa lain seperti Amerika Syarikat, British Columbia, Kanada dan beberapa wilayah lain.

Тоmоrrоw Technologies Ltd tidak mengeluarkan nasihat, cadangan atau pendapat berhubung dengan memperoleh, memegang atau melupuskan apa-apa produk kewangan.

Тоmоrrоw Technologies Ltd bukan penasihat kewangan.

Indeks

Apakah Indeks?

Indeks adalah kelas aset yang agak popular di kalangan pedagang. Bagi mereka yang tidak biasa, indice atau indeks adalah koleksi aset yang memberi pedagang melihat harga purata, menjadikannya lebih mudah untuk mengikuti pergerakan harga pasaran atau isuatu ndustri. Indeks saham adalah yang paling biasa dan ini boleh menggabungkan saham berdasarkan saiz syarikat, industrinya, atau beberapa ciri lain.

Setiap negara mempunyai satu atau lebih indeks berdasarkan tawaran saham mereka, dan pasaran kewangan yang besar seperti A.S. atau UK akan mempunyai banyak indeks yang berbeza. Anda juga akan mendapati bahawa ekonomi utama juga mempunyai apa yang dikenali sebagai "indeks penanda aras" yang menggabungkan syarikat terbesar atau paling penting.

Ini bermakna indeks memberikan pandangan yang cepat tentang keadaan pasaran kewangan, yang membolehkan pedagng membuat ramalan mengenai pergerakan masa depan kelas aset.

Indeks Popular

Terdapat beberapa indeks popular dari seluruh dunia, walaupun boleh dikatakan indeks yang paling popular adalah yang terdapat di AS. Itu termasuk penanda aras indeks S&P 500, bersama dengan Nasdaq 100, dan Dow Jones Industrial 30. Di luar AS, pedagang juga boleh menemui beberapa peluang yang berpotensi.

Di UK, FTSE 100 dan FTSE 250 kedua-duanya popular, dengan yang pertama lebih tertumpu pada syarikat multi-nasional dan yang kemudian memberi tumpuan kepada firma domestik UK. Di seluruh Eropah terdapat banyak indeks popular termasuk DAX 30 di Jerman, CAC 40 di Perancis, dan FTSE MiB di Itali.

Beralih ke rantau Asia kita dapati Nikkei 225 di Jepun, S&P /ASX 200 di Australia, dan Hang Seng di Hong Kong sebagai beberapa indeks yang paling popular.

Bagaimanakah cara saya boleh Berdagang dalam Indeks?

Hakikatnya ialah anda tidak boleh benar-benar berdagang indeks secara langsung. Indeks hanyalah ukuran pasaran, bukan instrumen boleh didagang sebenar. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara di sekeliling ini.

Dana dagangan bursa, atau ETF, telah dicipta untuk mencerminkan prestasi kebanyakan indeks utama di seluruh dunia dan itu adalah salah satu cara untuk berdagang indeks. Kelemahan untuk berdagang dalam ETF adalah fi dan komisen yang mungkin perlu anda bayar.

Satu lagi cara untuk berdagang dalam Indeks adalah dengan menggunakan kontrak untuk perbezaan (CFD) yang puplular, yang merupakan cara untuk membuat spekulasi mengenai perubahan nilai indeks.

Kesan Harga Indeks

Perubahan dalam nilai indeks adalah perkara biasa. Nilai indeks dipengaruhi oleh harga saham asas yang terdiri daripada indeks. Kerana indeks boleh dikira dalam beberapa cara yang berbeza (mengikut permodalan pasaran, dengan pemberat harga, dan lain-lain), perubahan dalam indeks tidak selalu seperti yang anda jangkakan.

Sebagai contoh, Purata Perindustrian Dow Jones adalah wajaran harga, dengan setiap komponen mempunyai wajaran yang sama. Ini boleh mewujudkan beberapa turun naik yang menarik. Sebagai contoh, apabila saham berpecah nilainya juga diturunkan untuk mengambil kira pecahan dan itu boleh memberi kesan kepada DJIA jika saham ini adalah sebahagian daripada indeks tersebut.

Manfaat Dagangan Indeks

Walaupun dagangan dalam saham boleh menjadi menarik, sesetengah pedagang lebih suka memberi tumpuan kepada dagangan indeks kerana ini datang dengan beberapa manfaat.

Manfaat ini termasuk pengurangan risiko yang diwujudkan oleh kepelbagaian indeks. Mengurangkan risiko boleh membantu melancarkan pulangan dalam jangka masa panjang. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa risiko sentiasa terlibat walaupun ia dikurangkan. Manfaat lain dari kepelbagaian itu adalah bahawa ia memberikan ukuran pengurusan wang sebanyak yang anda tidak letakkan semua wang anda dalam satu saham individu.

Mungkin salah satu manfaat terbesar untuk berdagang indeks adalah personalitinya dan keupayaan yang sesetengah pedagang perlu membaca pergerakan dalam indeks dengan baik. Indeks jauh lebih berkemungkinan untuk melihat pergerakan ganjil dan walaupun ia berlaku sifat luas indeks mengekalkan pergerakan tersebut lebih sederhana berbanding dengan saham individu.

Kelemahan Dagangan Indeks

Sama seperti leveraj meningkatkan potensi keuntungan dalam mana-mana perdagangan CFD indeks, ia juga meningkatkan potensi kerugian. Ini menjadikan leveraj pedang bermata dua dan kedua-duanya bermanfaat dan berkelemahan apabila leveraj tidak digunakan dengan betul.

Satu lagi kelemahan, sering tidak dipertimbangkan oleh peniaga CFD indeks yang bercita-cita tinggi adalah jumlah penyelidikan dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya meramalkan pergerakan indeks. Pasaran sangat kompleks dan biasa bagi pedagang untuk terjebak dengan risiko geo-politik yang tidak mereka pertimbangkan.

Amaran Risiko

Dagangan dalam Forex/CFD membawa tahap risiko yang tinggi kepada modal anda disebabkan turun naik pasaran sandaran. Produk ini mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa anda memahami risiko dan mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan berlesen yang bebas dan sesuai.

Kaedah pembayaran
Untuk membuat deposit lain, anda perlu mengesahkan akaun anda terlebih dahulu.
Fail anda telah ditolak. Sila hubungi sokongan pelanggan.
Saya faham

Sayang ${UserName},

Tindakan ini tidak tersedia untuk akaun demo.
Tukar ke akaun langsung anda, tambah dana dan mula berdagang.

Danakan akaun anda

Seksyen ini terbuka untuk pelanggan sahaja, sila log masuk atau daftar