Maklumat Syarikat: Laman web ini (www.bigmarkets.com) dikendalikan oleh Тоmоrrоw Technologies Ltd, sebuah Syarikat yang berdaftar di Saint Lucia, yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Antarabangsa Mwali dengan nombor lesen T2023167. Тоmоrrоw Technologies Ltd didaftarkan di Tingkat bawah, Bangunan Sotheby, Rodney Village, Rodney Bay, Gros-Islet, Saint Lucia.

Тоmоrrоw Technologies Ltd memiliki dan mengendalikan jenama "Bigmarkets".

Amaran risiko: Kontrak untuk perbezaan ('CFD') adalah produk kewangan yang kompleks, bersifat spekulatif, dagangan yang melibatkan risiko kerugian modal yang signifikan. Dagangan CFD, yang merupakan produk marginal, boleh mengakibatkan kerugian kesemua baki anda. Ingatlah bahawa leveraj dalam CFD boleh menjadi kelebihan anda dan juga sebaliknya. Pedagang CFD tidak memiliki, atau mempunyai hak kepada aset sandaran. Dagangan CFD tidak sesuai untuk semua pelabur. Prestasi masa lalu bukan penunjuk yang boleh dipercayai terhadap hasil masa depan. Ramalan masa depan bukan penunjuk prestasi masa depan yang boleh dipercayai. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang, anda harus mempertimbangkan dengan berhati-hati objektif pelaburan, tahap pengalaman dan toleransi risiko anda. Anda tidak harus mendeposit lebih daripada yang anda bersedia untuk kerugian. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko berkaitan dengan produk yang dijangkakan dan dapatkan nasihat bebas, jika perlu.. Sila baca dokumen Pernyataan Risiko kami.

Sekatan Serantau: Тоmоrrоw Technologies Ltd tidak menawarkan perkhidmatan di Kawasan Ekonomi Eropah dan juga di bidang kuasa lain seperti Amerika Syarikat, British Columbia, Kanada dan beberapa wilayah lain.

Тоmоrrоw Technologies Ltd tidak mengeluarkan nasihat, cadangan atau pendapat berhubung dengan memperoleh, memegang atau melupuskan apa-apa produk kewangan.

Тоmоrrоw Technologies Ltd bukan penasihat kewangan.

Leveraj dan Margin

Margin dan leveraj berkait rapat, tetapi ia bukan perkara yang sama. Margin digunakan untuk membuat leveraj. Apabila anda menggunakan margin, anda membuat leveraj dan mendapatkan kuasa dagangan tambahan. Kerana leveraj pedagang dapat memegang kedudukan yang lebih besar daripada jumlah modal dalam akaun mereka dari sebaliknya n. Jadi, margin dan leveraj bercakap tentang konsep yang sama, tetapi dari perspektif yang berbeza.

Apa itu Leveraj?

Leveraj menggunakan modal yang dipinjam untuk meningkatkan saiz kedudukan, dengan itu memperluaskan potensi keuntungan atau kerugian dalam kedudukan itu. Leveraj juga membolehkan pedagang membuka lebih banyak kedudukan dengan modal yang ada, dengan itu mempelbagaikan akaun mereka. Leveraj CFD boleh sebesar 400:1 atau serendah 2:1. Selalunya jumlah leveraj yang ada bergantung kepada aset yang didagangkan. Satu perkara yang perlu diingat ialah leveraj sentiasa meningkatkan risiko. Ia adalah pedang bermata dua kerana selain meningkatkan potensi keuntungan dalam mana-mana perdagangan, ia juga meningkatkan potensi kerugian.

Apakah Margin?

Margin digunakan untuk membuat leveraj dengan meminjam dari broker untuk kedudukan terbuka yang lebih besar daripada modal pedagang sedia ada dari sebaliknya. Sebagai contoh, jika anda ingin membeli 100 saham Tesla pada $ 900 sesaham, anda memerlukan $ 90,000. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai broker yang bersedia untuk membolehkan anda berdagang dengan margin, anda mungkin boleh membuka kedudukan yang sama dengan hanya 5% daripada modal yang diperlukan atau $4,500. Itu memberikan pedagang dengan modal tambahan yang boleh digunakan untuk membuka kedudukan lain.

Apakah Manfaat ini?

Penggunaan margin dan leveraj meningkatkan risiko, tetapi ia juga datang dengan beberapa manfaat untuk pedagang yang menggunakannya dengan betul. Satu perkara, margin membolehkan modal anda menujui lebih jauh daripada yang mungkin, yang boleh memberikan manfaat kepelbagaian. Penggunaan leveraj memperkenalkan kemungkinan meningkatkan kadar pulangan pada mana-mana perdagangan. Margin juga memberikan pedagang pembiayaan yang berguna untuk perdagangan. Kerana penggunaan margin biasanya telah diluluskan terdahulu di peringkat akaun, selagi pedagang memegang jumlah margin yang diperlukan dalam akaun mereka, mereka dapat terus meminjam tanpa memerlukan lebih banyak dokumen, atau merundingkan semula terma pembiayaan. Kadar faedah ke atas dana margin biasanya juga agak kompetitif.

Apakah Risikonya?

Walaupun margin dan leveraj mewujudkan beberapa manfaat yang sangat menarik, lagi pun siapa yang boleh menahan dari meningkatkan kadar pulangan mereka pada sesuatu perdagangan sebanyak 400 kali? Tetapi ia pastinya bukan tanpa risiko. Satu perkara, bahawa perdagangan 400x boleh dengan mudah membesarkan kerugian sebanyak 400 kali sama seperti perdagangan yang menang. Oleh itu, risiko margin dan leveraj yang paling teruk juga merupakan manfaat terkuatnya. Risiko lain dalam dagangan berleveraj yang sering tidak dipertimbangkan oleh pemula adalah risiko kerugian wang kerana caj faedah semalaman. Kos margin dikira semalaman, jadi setiap malam yang kedudukan dipegang terbuka menanggung caj pembiayaan tambahan. Ini kelihatan kecil secara individu, tetapi ia pasti boleh menambah dari masa ke masa. Begitu juga, apabila menggunakan broker tanpa perlindungan baki negatif, leveraj memungkinkan untuk mengalami kerugian yang lebih besar daripada baki yang dipegang dalam akaun. Ini memerlukan deposit dana tambahan yang mungkin tidak dirancang oleh pedagang untuk digunakan dalam pasaran.

Amaran Risiko

Dagangan dalam Forex/CFD membawa tahap risiko yang tinggi kepada modal anda disebabkan turun naik pasaran sandaran. Produk ini mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa anda memahami risiko dan mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan berlesen yang bebas dan sesuai.

Kaedah pembayaran
Untuk membuat deposit lain, anda perlu mengesahkan akaun anda terlebih dahulu.
Fail anda telah ditolak. Sila hubungi sokongan pelanggan.
Saya faham

Sayang ${UserName},

Tindakan ini tidak tersedia untuk akaun demo.
Tukar ke akaun langsung anda, tambah dana dan mula berdagang.

Danakan akaun anda

Seksyen ini terbuka untuk pelanggan sahaja, sila log masuk atau daftar